14 MART TIP BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

1.518

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, 14 Mart Tıp Bayramı töreninin açılışında yaptığı konuşmada, kimi zaman hayal kırıklığını kimi zaman da umutları paylaşan hekimlerin şifayı getirdiğini belirterek, mesleğin zorluğuna ve fedakarlık istediğine dikkat çekti.

İzmir Tabip Odası ev sahipliğinde, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle tören düzenlendi. Etkinlikte bir konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Çelik, “Biz hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın karşı karşıya kaldığı sorunları çok iyi biliyoruz. Toplumsal şiddet olgusu ve mesleğin itibarsızlaştığı düşüncesi bu sorunların başında geliyor. Özlük hakları ve gelecek kaygısını da bu sorunlar arasına ekleyebiliriz. Kamuda görevli bir hekimin yılda ortalama 3 bin 500’den fazla hastayı muayene ettiği bir ortamda hekimin çalışmasını takdir etmemek mümkün değildir. Türkiye’de 100 bin kişiye düşen hekim sayısı 181’dir. Buna karşın Japonya’da bu rakam 243, Norveç’te ise 513’tür. Devletimizin ilgili kurumlarının sistemin işler olması ve kaliteli hizmet sunulması için sonuna kadar çabaladığını biliyoruz. Üniversite yönetimi olarak hekimlere destek olmaya çalışıyoruz. Yeni Aziz Sancar’lar ve kaygı taşımayan hekimler yetiştireceğiz. Kaliteli hizmet sunarak ideal sağlık sistemine ulaşacağız” dedi.

DEÜ olarak dünyanın önde gelen tıp fakültelerinin uyguladığı modellerle hekimler yetiştirdiklerini belirten Rektör Çelik, fakültede uygulanan tıp eğitiminin temel yeterlik standartlarını tümüyle karşıladığını onaylayan akreditasyon belgesine sahip olduklarını da dile getirdi.

ETKİN İLETİŞİM KURMALIYIZ

Bilimler arasındaki yeni keşiflerde önde gelen alan tıp olduğu için, doktorların meslekleriyle ilgili olumlu yenilikleri eskiden beri benimsemeye yatkın olduğunu ifade eden İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek ise, “Tabip Odası olarak meslektaşlarının haklarını korumak, mesleki yarar ile toplum yararını denkleştirmek gibi görevlerimiz var. Hızla değişen şartlarda mesleki değerleri korumalı, hastalarla daha etkin bir ilişki kurmalıyız. Umutları azalmış genç meslektaşlarımızı bir yurttaş olarak yüreklendirmeliyiz” dedi.

DOKTORLARA PLAKET

Törende açılış konuşmalarının ardından meslekte 70’inci yılını dolduran Dr. Hasan Nahit Toktay’a (94) plaketi verildi. Meslekte 40’ıncı yılını dolduran hekimlere plaketlerinin verilmesinin ardından Prof. Dr. Sait Eğrilmez’in ‘Türkülerde Hekimlik’ müzik dinletisi gerçekleştirildi.

İlgili Yazılar