DEÜ’de Sağlık Yatırımına Daha Fazla Pay

1.680

Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversitemizin gelecekteki rotasında sağlık alanındaki yatırımlar önemli pay sahibi olacaktır. Hemşirelik Fakültemiz de bu süreçte daha fazla rol alacaktır” dedi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış töreni Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonunda, Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Malayoğlu, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeyda Seren İntepeler, Dekanlar, Yüksekokul ve Enstitü müdürleri, Başhekim ve yardımcıları, Türkiye Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkanı ve akademisyenler katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin değişen dünyanın gereksinimlerini karşılamaya özen gösteren bir kurum olduğunu belirterek, “Hemşirelik Fakültemizin seçkin bilim insanları sayesinde ülkemizin sağlık alanındaki temel unsurlarından biri olan hemşireleri yetiştirmekte; mesleğin gerektirdiği bilimsel faaliyetleri ve uygulamaları başarıyla yürütmektedir. Fakültemizin misyonu, yerelden evrensele giden bir anlayışla hemşire yetiştirmeye; onların araştırmacı, yeniliğe açık, sorgulayabilen, yüksek insani değerlere bağlı, donanımlı bireyler olmaları üzerine odaklanmıştır” dedi.

NİTELİKLİ EĞİTİM

Hemşirelik mesleğinin sağlık sistemini tamamlayan ana meslek dallarından biri olduğuna dikkat çeken, Hotar, “Bunu vurgulamamızın nedeni; buradaki mesleki tanım ve sınırların net şekilde anlaşılması ve hemşireliğin gerçek anlamda üstlendiği sorumluluğun ne kadar önemli olduğunun gösterilmesidir. Bizim üniversite olarak odak noktamız eğitimde kaliteden ödün vermeden; devletimizin mevcut politikalarını destekleyecek şekilde nitelikli hemşireler yetiştirmek; bilimsel çalışmalar yapmaktadır. Şu anda 150 bine yakın hemşirenin olduğu ülkemizde, nitelikli eğitimden taviz verilmeden çalışmaların yürütülmesi son derece önemlidir” diye konuştu.

GELECEKTE ROTA SAĞLIK YATIRIMI

Dokuz Eylül Üniversitesinin altyapı ve iyileştirme çalışmaları kapsamında Hemşirelik Fakültesinin kullanımına tahsis edilecek binanın yapımına devam edildiğini söyleyen Prof. Dr. Nükhet Hotar, 2021 yılında binayı kullanıma açmayı hedeflediklerini söyledi. Hemşirelik eğitiminde ihtisaslaşmaya daha fazla önem vereceklerini belirten Hotar, “Anestezi, ortopedi, onkoloji, yaşlı bakım, çocuk sağlığı ve cerrahi gibi alanlarda uzmanlaşmanın gerekliliğinden hareketle, öğretim planlamasında veya klinik uygulamalarda tavsiyelerinizden büyük bir memnuniyetle yararlanacağımızın da altını çizmek istiyoruz. Buradan hatırlatmak isteriz ki, Üniversitemizin gelecekteki rotasında sağlık alanındaki yatırımlar önemli pay sahibi olacaktır. Hemşirelik Fakültemiz de bu süreçte daha fazla rol alacaktır” ifadelerini kullandı.

AKREDİTE EĞİTİM

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeyda Seren İntepeler, Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin ülkemizde hemşirelik eğitimi, araştırmaları ve uygulamaları alanlarında hemşireliğin gelişimine katkı sağlayan öncü okullardan biri olduğunu belirterek, “Fakültemiz Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edilen 9. fakülte olmuştur. Bugün yükseköğrenim hayatına adım atan siz öğrencilerimiz 4 yılın sonunda onur ve gururla fakültemizden mezun olacaksınız. Burada aldığınız eğitim ile profesyonel hemşirelik mesleğinin gereklerini en iyi şekilde getirmenin gururuna varacaksınız. Yüksek lisans ve doktora eğitimi ile kariyer yolunuzun devamında da yanınızda olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hemşirelik Fakültesi’ne en yüksek puanla yerleşen ilk 3 öğrenciye belge verildi. Tören Prof. Dr. Hülya Okumuş’un, ‘Üniversiteli ve Hemşire Olmak’ başlıklı konferansıyla son buldu.

İlgili Yazılar