Ampute Futbol Milli Takım Oyuncularından ‘Başarı’ Söyleşisi

1.213

Dünya ikinciliği ve Avrupa Şampiyonluğu kazanan Ampute Futbol Milli Takım oyuncuları, Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Keyifli anların yaşandığı söyleşide futbolcular, başarı sırlarını ve disiplinli çalışmanın önemini anlattılar. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bizler; engelsiz üniversite olmayı hedef alarak; Türkiye genelinde de en iyi örneği oluşturma amacıyla yola çıktık. Bu doğrultuda daha hızlı, daha kalıcı, daha geniş kapsamlı faaliyetlerde bulunması için ekibimizi güçlendirdik” dedi.

Özel gereksinimli bireylere sağladığı imkanlar ve verdiği destekle birçok konuda örnek olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), başarılarıyla ülkemizin gururu olan Ampute Futbol Milli Takım oyuncularını ağırladı. DEÜ tarafından, Dokuz Eylül Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) 15 Temmuz Şehitler Salonu’nda ‘Adım Adım Zirveye’ isimli bir söyleşi düzenlendi. Söyleşiye; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sunay Yıldırım Doğru, Ampute Futbol Milli Takım oyuncularından Şeyhmus Erdinç, Erdi Arslan, Barış Akdemirci ile Altınordu Spor Kulübü genç futbol takımı, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversite Rektörlüğümüz himayesinde; Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğümüz tarafından düzenlenen, ‘Adım Adım Zirveye’ isimli söyleşide, Ampute Futbol Milli Takımımızın değerli sporcularıyla bir araya geldik. Hepimizin hayatındaki, kalbindeki engelleri kaldırmaya yönelik bir faaliyet olmasını diliyorum” dedi. “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bizler; engelsiz üniversite olmayı hedef alarak Türkiye genelinde en iyi örneği oluşturma amacıyla yola çıktık” diyen Rektör Hotar, “Bugüne kadar güzel faaliyetleri olan Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğümüzü daha hızlı, daha kalıcı, daha geniş kapsamlı faaliyetlerde bulunsun diye destekledik ve ekibimizi güçlendirdik. Şuanda kampüslerimizde engelsiz fiziki alanlar oluşturmaya yönelik bir projemiz var. Tüm kampüslerimizi, olabildiğince sorunsuz ve ulaşılabilir hale getireceğiz. Tabii ki bu alanda bir farkındalık ve bilinç oluşturmak en önemli hedefimiz” ifadelerini kullandı.

EKİP RUHU

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “İncinebilir grupların söz konusu olduğu bu alandaki çalışmalarımızın, kalplerdeki engelleri kaldırılmaya vesile olmasını ümit ediyor ve inanıyorum. Yılın ilk gününden son gününe kadar aynı heyecanla faaliyetlerimize devam edeceğiz. Her türlü projeye ve öneriye açığız. Bizler birey olarak her şeyi başaramayabiliriz. Ama ekip olarak emin olunuz ki çok daha başarılı oluruz. Böyle bir anlayışa sahibiz. Eğer ‘bu ekipte varım, ben de bu ekipte elimi taşın altına koyacağım, ben de bu ekibe bir fayda sağlayacağım’ diyorsanız, sizleri memnuniyetle bekliyoruz. Hem ülkemizin, hem İzmir’imizin, hem de kurumumuzun engelsiz örnek teşkil etme ve engelleri kaldırma noktasında ekip ruhunu önemseyen bir duruşu var. Sizlerin katkısı çok değerli” diye konuştu.

RENKLİ ANLAR

‘Adım Adım Zirveye’ isimli söyleşide Ampute Futbol Milli Takım oyuncuları Şeyhmus Erdinç, Erdi Arslan ve Barış Akdemirci, katılımcılara başarı hikayelerini ve çalışma prensiplerini anlattı. Soru cevap bölümünde Ampute futbolcular Gökhan Katrancıoğlu, Yusuf Ekiz ve İzuçiku Vaçiku’yu da sahneye davet eden futbolcular, unutamadıkları anılarını katılımcılarla paylaştılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol takımının Nijeryalı futbolcusu İzuçiku Vaçiku da söylediği Türkçe şarkılarla söyleşiye renk kattı.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Ampute Futbol Milli Takım oyuncularından Şeyhmus Erdinç, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ampute Futbol takımımıza çok büyük destekleri var. Sayın Erdoğan; ‘Ampute Futbol, dünyada Türkiye’den sorulacak’ dedi. Bizim kendisine bir dünya şampiyonluğu sözümüz var. 2022 yılında düzenlenecek olan Dünya Kupası’nı alarak ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek istiyoruz. Bu ülkenin engelli ve engelsiz gençlere ihtiyacı var. Başarılarımızla onlara örnek olmalıyız” diye konuştu. Ampute Futbol Milli Takım oyuncusu ve DEÜ çalışanı olan Erdi Arslan da, gençlere seslenerek, “Hayallerinizden vazgeçmeyin. Azimle ve sabırla çalışarak tüm başarıları elde edebilirsiniz” diye konuştu. Futbolcu Barış Telli de, futbolun; hayatın bir parçası olduğunu, bu nedenle herkesin bu oyunun bir parçası olduğunu ifade etti. Etkinlik, katılımcılara verilen teşekkür plaketi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

İlgili Yazılar