DEÜ, ŞEHİR ÖDÜLLERİ TÜRKİYE 2018 ÖNCESİNDE VAN HEYETİNİ AĞIRLADI

1.712

İzmir ve Van, “Şehir Ödülleri Türkiye 2018”  etkinliğinde işbirliğine gidiyor. 2018 yılında tüm Türkiye’den ödül hak edenlere ve seçkin jüri üyelerine takdim edilecek kandil, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve Van heyeti ile Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) çömlek fırınında pişirildi.

Her yıl şehir paydaşlarının hayata geçirdiği, kentin geleceğini şekillendirecek proje ve uygulamaların desteklenmesi, iyi uygulamaların örnek gösterilmesi ve yeni proje ve uygulamalar için ortak zemin oluşturması amacıyla düzenlenen Şehir Ödülleri Türkiye’nin kandili, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yandı. Etkinlik yürütücüsü ve  proje sahibi Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı H. Alper Akın “Şehir Ödülleri Türkiye 2018 Töreni” ne ilişkin şunları söyledi: ”  Şehir Ödülleri Türkiye’yi bu yıl Van’ın tarihi kandili aydınlatacak. Kandillerin de Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yapılmasından mutluluk duyuyoruz.”

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ öncülüğünde Van’dan gelen heyet DEÜ GSF’de Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik ile buluştu. Etkinliğe; Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı H.Alper Akın,Yaşayan Şehirler Platformu Genel Sekreteri, Yenigün Gazetesi imtiyaz sahibi,Kanal Ege Onursal Başkanı Ömer Dinçer, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, DAKA Birim Başkanı Harun Örnek, İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, GSF Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Deveci, Güzel Sanatlar Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu, Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof .Dr. Murat Aydoğdu, GSF Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Halil Yoleri, Seferihisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç .Dr. Turgay Bucak, Yaşayan Şehirler Platformu üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende verilmesi planlanan kandil ile ilgili DEÜ GSF yetkilileri ve Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı H.Alper Akın  tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra çömlek atölyesine geçen Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ile beraberindekiler, burada kandil hazırlayarak fırınladılar. Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Neden Van Kandili?

Selçuklu dönemine ait olan, üzerine nakşedilen bordürde Nur Suresi’nin 35.ayetinin ilgili kısımları rumi motiflerle ile yer aldığının düşünüldüğü, etrafında bulunan mühürlerde dönemin kuş motifleri, yaşam izlerine  ve değerlerine yer verildiği, yaşamın devamlılığını simgeleyen geçmelerin yanında Arap harfleri ile üreten ustanın adının  baba adıyla birlikte yazılı olduğu kandil, T.C. Kültür ve Turiz Bakanlığı’nın özel izni ile Van Urartu Müzesi’nden seçilerek Üniversitemiz GSF Seramik ve Cam Tasarımı akademisyenlerinin ellerinde 100 adet üretilecektir. Şehir Ödülleri Türkiye 2018 etkinliğinde ödül sahiplerine, destekleyen kurum yöneticelerine, şehrin ve ören yerlerinin tanıtımına büyük destek sağlayacak seçkin jüri üyelerine taktim edilecek.

İlgili Yazılar