DEÜ SOSYAL VE BİLİMSEL İŞBİRLİKLERİNE DEVAM EDİYOR
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın toplumun ve üniversitenin temas noktalarını artırma hedefleri doğrultusunda DEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), özel eğitim, işitme engelliler eğitimi ve normal öğretim alanında; hizmet içi eğitim, eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi ve eğitim öğretim desteği sağlanması konularında Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iyi niyet sosyal ve bilimsel işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında DEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü ile Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü uzmanları, Türkiye’de işitme engelli öğrencilere kaynaştırılmış eğitim veren ilk eğitim kurumlarından biri olan Konak Necatibey İlkokulu’na eğitim ve danışmanlık hizmeti verecek.
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın toplumun ve üniversitenin temas noktalarını artırma hedefleri doğrultusunda Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği çerçevesinde Konak Necatibey İlkokulu pilot okul seçildi. DEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Osman Yılmaz üniversitenin sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ettikleri için mutlu olduklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü “DEÜ’nün 15. Fakültesi olarak 2016 yılında kurulan Sağlık Bilimleri Fakültemizde temel amaçlarımızdan biri üniversitemizin vizyonuna uygun olarak içinde yaşadığımız toplumu bilinçlendirmek ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. Bunun için geleceğin güvencesi çocuklarımızın, yaşadığımız çağın gerektirdiği eğitimi almaları ve mümkün olan en üst seviyede sağlık hizmeti olanaklarından faydalanmalarını esas aldığımız için akademik alt yapımızla dezavantajlı öğrencilerimize uzmanlık desteği sağlayacağız.Pilot okulda işitme engelliler sınıfı ve özel eğitim sınıflarını da kapsayan iyi niyet protokolümüz ülkemize, İzmir’imize, üniversitemize hayırlı olsun.”
Protokol töreninde konuşan Konak Necatibey İlkokul Müdürü Aslı Esra Kaplan DEÜ’nün gücüyle öğrencilerimize daha nitelikli eğitim verecekleri için heyacanlı olduklarını ifade etti. Müdür Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü, “Konak Necatibey İlkokulu bünyesindeki Türkiye’nin ilk işitme engelliler sınıfının hayırsever desteği ile yeniden düzenlenme sürecinde Üniversite tarafından eğitim sürecimize bilimsel katkı sağlamak, işitme engelli öğrencilerimizin engellerini kaldırmak, onlara eğitimde fırsat eşitliği sunmak ve onların topluma kazandırılmalarını sağlamak için projemizi uygulamaya koyarak bir ilki daha gerçekleştirmek istiyoruz.”
Protokol törenine DEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji ve Dil Terapisi Bölümü öğretim üyeleri, Konak Necatibey İlkokul İşitme Engelliler Öğretmeni Betül Örs ve çok sayıda öğrenci katıldı.