DEÜ’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENİ DÜZENLENDİ

3.058

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir tören düzenledi. DEÜ Buca Eğitim Fakültesi tarafından koordine edilen programa katılan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Gaziantep’teki terör saldırısı ile ilgili “Dünyada milletimizin gücünü test edecek, ferasetini sınayacak bir oluşum yoktur ve olmayacaktır. Milli Eğitim camiamızda tek bir Ayşenur öğretmen yoktur; binlerce Ayşenur vardır…” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Buca Eğitim Fakültesi’nde (BEF), 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir tören düzenledi. DEÜ Rektörlüğü öncülüğünde Buca Eğitim Fakültesi tarafından koordine edilen programa DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, DEÜ Rektör Yardımcısı ve Buca Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, DEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Umut Kafadar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar. Dokuz Eylül Üniversitesi’ne uzun yıllar hizmet eden, Buca Eğitim Fakültesi’nin eski dekanlarından Prof. Dr. Adnan Gülerman, törende onur konuğu olarak yer aldı. DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Reşat Postacıoğlu Konferans Salonu’nda, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete göç eden ve şehit olan tüm öğretmenler için saygı duruşu ile başlayan tören programı, DEÜ BEF İzmir Mandolin Orkestrası tarafından “Öğretmen Marşı” icrası ile devam etti.

“CAMİAMIZDA BİNLERCE AYŞENUR VAR”

Programda konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Gaziantep’teki hain terör saldırısına değinerek sözlerine başladı. Milli eğitim camiasında binlerce Ayşenur’un olduğunu vurgulayan Rektör Hotar, “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi ve önceki gün hain terör saldırısında şehit olan Ayşenur Alkan hocamızı saygıyla yâd ediyoruz. Her şeye rağmen öğretmenlerimizin heyecanlarına ortak olduğumuzu; bir yandan da acılarını paylaştığımızı belirtmek istiyorum. İnsanlıktan nasibini alamayanlar, okullarımızı, öğretmenlerimizi ve huzurumuzu tekrar hedef almaya yeltendi. Dünyada milletimizin gücünü test edecek, ferasetini sınayacak bir oluşum yoktur ve olmayacaktır. Milli Eğitim camiamızda da tek bir Ayşenur öğretmen yoktur; binlerce Ayşenur vardır… Yani bir öğretmenimiz değil; binlercesi o okulda görev almak için yola çıkmaya hazırdır. Terör gruplarının ve dışarıdan onları destekleyen küresel şebekelerin anlayamadığı gerçek budur” dedi.

“HER ADIMIMIZ BİR ÖNCEKİNİN TAMAMLAYICISI”

Konuşmasının devamında, yetiştirdiği öğretmenler ile Türkiye’nin önde gelen eğitim fakültelerinden olan DEÜ Buca Eğitim Fakültesi’nin başarısına değinen Rektör Hotar, “Milletimize sonsuz bir bağlılıkla hizmet eden Buca Eğitim Fakültemiz, çağdaş eğitim metot ve uygulamalarının yapıldığı; ulusal standartlarda öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren bir kurumdur. Fakültemizin buradaki başarısında, öğretmen adayı öğrencilerimizin bilgi, beceri ve kabiliyetlerini geliştirecek özgün yaklaşımlar yer almaktadır. Burada hocalarımızın gayretleri ve çalışmaları da, milli eğitim politikalarımız için değerlidir. Biz, aynı zamanda, toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirecek öğretmenleri yetiştirmekte ve projelere imza atmaktayız. Örneğin fakültemiz bünyesinde engelsiz toplum konusunda farkındalık oluşturmak ve akran reddini önlemek amacıyla hayata geçirdiğimiz ‘Eylül Bebekler’ projesi, bu anlayışımızın bir sonucudur. Dolayısıyla geçtiğimiz yıllarda Eğitimde Erişilebilirlik Bayrağı alan ve üç anabilim dalı Engelsiz Program Nişanı’na layık görülen fakültemizde, her adım bir öncekinin tamamlayıcısı ve bir sonrakinin başlangıcı niteliğindedir” diye konuştu.

“KUŞAKLARIN GELİŞİMİ ÖĞRETMENLERİMİZİN ELİNDE”

Törende konuşan Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, öğretmenlerin toplumlara yol gösteren bir rehber olduklarını vurguladı. Tunçer, “Toplumların her alanda kalkınması ve gelişmesi, her yeni kuşağın bir öncekini aşması ile mümkün olabilir. Kalkınmanın başarılabilmesi, yeni kuşakların eski kuşaklardan daha bilgili, becereli ve kültürlü olabilmesi ile ilgilidir. Yeni yetişen kuşaklara gelişmenin anahtarı olan bilgi, kültür ve beceriyi sağlayacak olan şüphesiz ki öğretmenlerdir. Bu gayede emekleri ve gayretleri için tüm öğretmenlerimize müteşekkiriz” ifadelerinde bulundu.

NECMETTİN ÖĞRETMEN UNUTULMADI

Programda söz alan DEÜ Rektör Yardımcısı ve Buca Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Esra Bukova Güzel ise, “Burada Sayın Rektörüm, siz değerli meslektaşlarımız ve yarının öğretmenleri olan öğrencilerimiz ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Tören programlarımız kapsamında her yıl bir şehit öğretmenimiz nezdinde tüm şehit öğretmenleri anıyoruz. Bu yıl da 2017’de şehit olan Necmettin öğretmenimiz için bir anma videosu hazırladık. Tüm öğretmenlerimize, mesleklerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

DEÜ’DE GEÇEN 50 YIL

1973 yılında DEÜ İzmir Eğitim Enstitüsü öğrencisi olarak başladığı DEÜ kariyerinden 50 yıl sonra 2023 yılı itibariyle emekliye ayrılacak olan DEÜ Alman Dili ve Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Gönül Durukafa da törende bir konuşma gerçekleştirdi. Durukafa, yarım asırlık üniversite anıları ve deneyimlerini aktardığı konuşmasında, “Öğretmenlik mesleği bir tutkudur. Bugün aramızda yarının öğretmenleri de bulunuyor. Ne mutlu onlara ki, ülkemizin köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, yaşam boyu öğrenmek isteyen öğretmen adayları olarak yetiştiriliyorlar. Hepinize kariyerlerinizde başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

GÜLERMAN’IN KONUŞMASINDA DUYGU DOLU ANLAR

Törende onur konuğu olarak yer alan, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne uzun yıllar hizmet etmiş Prof. Dr. Adnan Gülerman da programda bir konuşma gerçekleştirdi. Geçmişten bugüne Dokuz Eylül Üniversitesi anılarından oluşan anlatımları ile salonu dolduranlara duygu dolu anlar yaşatan Gülerman’a, konuşmasının sonunda DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar tarafından 1982 tarihli dönem gazetesinin yer aldığı hediye takdim edildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren DEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Umuf Kafadar ise, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün toplumdaki yeri, öğretmenlik mesleği ve önemine dikkat çekti. Kafadar, “İnsan, doğup büyüdüğü aile ortamında temel bilgileri aldıktan sonra daha donanımlı hale gelmek için bir eğiticiye, yani öğretmene ihtiyacı vardır. İnsan öğretmen sayesinde aklı, bilgiyi, beceriyi ve medeniyeti öğrenebilir” şeklinde konuştu.

Öğretmenler Günü programının ardından DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Resim Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 16 eserden oluşan sergiyi inceleyen Rektör Hotar ve diğer tören konukları, eserler hakkında bölüm akademisyenlerinden bilgi aldı.

İlgili Yazılar