DEÜ’DE YENİ DÖNEM HEYECANI: ‘HOŞ GELDİNİZ BULUŞMASI’ DÜZENLENDİ

2

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), yeni akademik yıl dolayısıyla “DEÜ’ye Hoş Geldiniz Buluşması” düzenledi. Kortej yürüyüşü ve renkli etkinliklerle başlayan buluşma, DEÜ’lü öğretim üyelerinden oluşan Çizgi grubunun coşkulu konseriyle sona erdi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Üniversiteye yeni katılan öğrencilere “Hoş geldiniz!” diyerek, başarılarla dolu bir akademik yıl diledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 2024-2025 Akademik Yılı başlangıcı dolayısıyla “DEÜ’ye Hoş Geldiniz Buluşması” düzenleyerek, yeni öğrencilerini coşkuyla karşıladı. Üniversitenin Merkez (Tınaztepe) Yerleşkesinde düzenlenen etkinlik, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, akademik ve idari birim yöneticileri ile öğrencilerin katıldığı “Hoş Geldin Korteji” adlı yürüyüşle başladı. Yürüyüşün ardından Rektör Yılmaz, Amfi Tiyatro önünde kurulan öğrenci topluluklarının stantlarını ziyaret etti. 50’nin üstünde standı tek tek gezerek topluluklar hakkında bilgi alan Rektör Yılmaz, öğrencilerle sohbet etti ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yılmaz, öğrencilere yeni akademik yıl için başarı dileklerini ileterek, toplulukların üniversite hayatına kattığı değeri vurguladı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, DEÜ’lü öğretim üyelerinden oluşan Çizgi grubunun verdiği coşkulu konserle sona ererken, konser öncesinde Anadolu’dan Esintiler Halk Dansları Topluluğu’nun sahnelediği gösteri ise büyük beğeni topladı.

“SIK SIK BİR ARAYA GELECEĞİZ”

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Amfi Tiyatro’da yaptığı konuşmada, Üniversiteye yeni katılan öğrencilere içten bir “Hoş geldiniz!” diyerek, Dokuz Eylüllü olmanın ayrıcalıklarını vurguladı. Yeni akademik yılın heyecanını öğrencilerle paylaşan Rektör Yılmaz, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, Merkez Yerleşkemizde harika bir etkinlik düzenledik. 2024-2025 Akademik Yılı ‘DEÜ’ye Hoş Geldiniz’ buluşmamız, coşkulu kortej yürüyüşümüzle başladı ve Çizgi’nin Amfi Tiyatro’daki muhteşem konseriyle taçlandı” dedi.

Rektör Yılmaz, etkinliğin öğrenciler için Üniversite yaşamına hızlı bir başlangıç yapmak ve sosyal çevre edinmek adına önemli bir fırsat sunduğunu da belirterek, dönem boyunca benzer etkinliklerde öğrencilerle sık sık bir araya gelme sözü verdi.

“HEDEFLERİMİZ BÜYÜK”

Rektör Yılmaz, konuşmasının devamında, DEÜ’nün köklü tarihi ve geleceğe dönük vizyonuna vurgu yaparak, yeni öğrencilerle birlikte daha büyük hedeflere ulaşacaklarını ifade etti: “Araştırma Üniversitemiz, köklü tarihi, saygın akademik kadrosu ve nitelikli eğitimiyle 2024-2025 Akademik Yılı’na en iyi şekilde hazırlandı. Bu yeni dönemde, yenilikçi çalışmalarımızla Üniversitemizin vizyonunu tüm alanlarda genişletmeye ve ülkemize güç katmaya devam edeceğiz. Hep birlikte, Dokuz Eylül’ü daha ileriye taşımak bizim elimizde. Sizler sıkı çalışırken, biz de yolunuzu açacak her türlü imkânı sizlere sunacağız. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun. Birlikte daha nice güzel etkinliklerde buluşmak dileğiyle.”

İlgili Yazılar