DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 21 ÜLKEDEN 21 ÖĞRENCİYİ AĞIRLADI

1.297

Yunus Emre Enstitüsü’nün 2010 yılından bu yana her yıl düzenlediği “Türkçe Yaz Okulu” projesi kapsamında 21 farklı ülkeden 21 öğrenci, İzmir’e gelerek Dokuz Eylül Üniversitesi’nin konuğu oldu. Öğrenciler, Dokuz Eylül Üniversitesi Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEDAM) koordinatörlüğünde düzenlenen etkinliklerle Türkçe’yi ve Türkiye’yi yakından tanıma fırsatı bulurken, ders saatleri sonrasında da İzmir’in tarihi ve kültürel yönlerini keşfettiler.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde Yunus Emre Enstitüsü ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında; Türkçe’nin, Türk kültürünün ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan “Türkçe Yaz okulu” projesi ile 21 öğrenci İzmir’e geldi. Amerika, Arjantin, Avusturya, Bangladeş, Endonezya, Fildişi Sahilleri, Filipinler, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya,  İtalya, Malezya, Moğolistan, Mozambik, Nijerya ve Senegal’den gelen öğrencilerin ağırlandığı etkinliklerde kentin sembol bölgeleri ziyaret edildi, kültürel turlar düzenlendi.

ÜLKELERARASI KÜLTÜREL BAĞ

DEDAM Müdürü Prof. Dr. Kamil İşeri, Dokuz Eylül Üniversitesi olarak yurtdışından gelen konuk öğrencilere Türk kültürünü tanıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ülkelerin kültürlerini tanıma ve tanıtma fırsatı veren organizasyon ile kültürlerarası bir etkileşim gerçekleştirildi. Konuk öğrencilerimizle birlikte İzmir’in birçok noktasını ziyaret ettik. Düzenlenen etkinliklerle hem Türkçe’yi öğrendiler, hem de ders saatleri dışında tarihi ve kültürel gezilere katıldılar.Konuklarımızı çalışmanın tamamlanmasının ardından İstanbul’a uğurladık. Dokuz Eylül Üniversitesi Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi, ülkelerarası diyaloğu arttırmada önemli bir yere sahip olan bu programı tamamlamanın gururunu ve kıvancını yaşamaktadır. DEDAM ekibi olarak bu programın gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan, emek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

İlgili Yazılar