GETAT, GELENEKSEL TIP UYGULAMALARINA KATKI SUNMAYA DEVAM EDİYOR

1.427

Dokuz Eylül Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETAT), modern tıp uygulamalarını destekleyici çalışmalarına devam ediyor. Düzenleyecekleri iki ayrı sertifika programıyla geleneksel tedavi yöntemlerini bilimle buluşturacaklarını söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, verilecek eğitimlerin etkili ve güvenli tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine katkı sunacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl geleneksel tedavi yöntemlerini bilimle buluşturan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (GETAT) açılışını yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bu alandaki bilimsel faaliyetlerine devam ediyor. GETAT, kısa sürede yaptığı çalışmalarla, geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında bir rehber görevi üstlenerek bilimsel araştırma ve uygulamalara öncülük ediyor. Bu bağlamda, merkezin amacı doğrultusunda geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerini araştıran, uygulayan ve ilgili eğitimler veren GETAT, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) ile birlikte iki ayrı sertifika programı düzenleyerek deneyimini tabipler ve diş hekimleriyle paylaşacak.

‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ozon Uygulaması’ ile ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kupa Uygulaması’ sertifika programları, tabipler ve diş hekimlerinin bu uygulamaları etkin bir biçimde yerine getirmelerini sağlayacak yeterlilikleri kazandıracak.  Geleneksel tedavi yöntemlerini bilimle buluşturan GETAT ve DESEM işbirliği düzenlenecek sertifika programlarında eğitimler, yetkili ve uzman hekimler tarafından yüz yüze verilecek. 15 Ağustos 2021’e kadar ön kayıt, 1 Eylül 2021’e kadar ise kesin kayıtların yapılacağı programlar, 4 Eylül 2021 Cumartesi günü başlayacak. Eğitimler, DEÜ 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi – GETAT Merkezi’nde verilecek.

EĞİTİMLER ÖRNEK OLACAK

Geçtiğimiz yıl kurulan GETAT ile birlikte üniversite bünyesine yeni bir tedavi merkezi kazandırdıklarını hatırlatan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerini modern tıp ile bir araya getiren merkezimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanlarında görev alan hekimlere yetkinlik kazandırmak da GETAT’ın sorumluluğu arasında yer alıyor. Bu amaç doğrultusunda, bilimsel olarak kanıtlanmış, etkili ve güvenli tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine katkı sunan GETAT ve bilgi birikimini toplumun her kesimi ile paylaşan DESEM’in vereceği eğitimlerin örnek olacağına inanıyoruz. Geçmişten gelen sağlık uygulamaları, aklın ve bilimin ışığında harmanlanarak DESEM’deki eğitimlere katılanlara aktarılacak. Böylece kanıta dayalı geleneksel tıp uygulamaları yaygınlaştırılacak ve önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Hekimlerimizin burada alacakları eğitimler sayesinde birey ve toplum sağlığına faydalı sonuçlar elde edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.  

DESEM’DE KURSLAR DEVAM EDİYOR

DESEM’in, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Sertifika Programları dışında da eğitimlerini devam edecek. 18 Ağustos’a kadar kesin kayıt yapılacak ‘Fonksiyonel Tıp ve Fonksiyonel Beslenme ile Sağlıklı Yaşam Becerileri-II Programı’ ile fonksiyonel beslenmenin hastalıkları önlemedeki rolü anlatılacak. ‘Bireysel Para Yönetimi Eğitim Programı’ ise tüketici ve bireysel yatırımcıların finansal tuzaklardan korunmasına yardımcı olacak. Toplamda 450 saatlik bir eğitim sunan Aile Eğitimi ve Danışmanlığı Sertifika Programı da toplumun önemli bir kesimine hitap edecek. 24 Ağustos’a kadar kesin kayıtları alınacak program, ailelere danışmanlık yapacak kişilerin, travma aktarımları, stres yönetimi, krize müdahale, aile ve çocuk hukuku, çatışmaların çözümü gibi konularda yeterli bilgi ve beceriye sahip olmalarını sağlayacak.

 

İlgili Yazılar