İŞ DÜNYASINDAN DEÜ MESLEK HASTALIKLARI HASTANESİ DESTEK
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) sağlık alanındaki en önemli yatırımlarından, İzmir’in sanayi gelişim aksı üzerinde yer alan Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi için örnek bir adım daha atıldı. Kendi alanında İzmir’de ilk, Türkiye’de ise 4. olan hastane için Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin (ALOSBİ) 12 milyon TL bağışta bulunduğunu belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bugün imzaladığımız protokol sayesinde ALOSBİ, projemize önemli bir kaynak sağlarken; Aliağa Belediyesi de inşaattan ruhsat işlemlerine kadar her konuda yardımcı olacağına ilişkin iradesini ortaya koydu. Ülkemiz adına gurur duyduğumuz projede bizlere destek olan ALOSBİ Yönetimine, Aliağa Belediyesi’ne ve Aliağa’daki hemşerilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Türkiye’nin sağlık alanındaki önemli yatırımlarını bünyesinde barındıran Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) bir süre önce temelini attığı ve kendi alanında İzmir’de ilk, Türkiye’de ise dördüncü olan Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesine, iş dünyasından tam destek geldi.
Üniversitenin Alsancak’taki Rektörlük Binasında imzalanan ve Aliağa Belediyesi’nin de dahil olduğu protokol kapsamında; Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), hastane projesine 12 milyon TL bağışta bulundu. Çalışmaları devam eden hastanenin iki yıl içinde tamamlanması öngörülürken; yapılan sözleşme kapsamında ise Aliağa Belediyesi de inşaattan ruhsatlandırma işlemlerine kadar bütün süreçlerde üniversiteye destek verecek.
İzmir’de bir ilki daha başarmanın heyecanını taşıdıklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bir süre önce temelini attığımız ve çalışmaları devam eden Aliağa’daki Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanemizde yeni bir aşamaya geldik. Bugün, kentimizin iktisadi hayatını teşkil eden sanayicilerimizin yer aldığı Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), meslek hastalıkları hastanemize imzaladığımız bir protokol ile 12 milyon TL’lik bir bağışta bulundu. Bu anlaşma, sadece inşaat sürecini hızlandıracak bir vesika değil aynı zamanda aziz milletimiz adına iş dünyamız ve yerel yönetimlerimizle güçbirliği yapma irademizin de bir göstergesi oldu. Bu yüzden güzel kentimiz adına büyük gurur duyuyoruz. Kıymetli desteklerinden dolayı ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan’a, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a, mensuplarımıza ve Aliağa’daki hemşerilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
HER NOKTADA YER ALIYORUZ
Aliağa Belediyesi’nin koordinasyonunda hastanenin kaba inşaatının tamamlanması ile birlikte hastanenin işletilmesine yönelik akademik ve idari çalışmaların başlatılacağı bilgisini veren Rektör Hotar, “Elbette buradaki hedefimiz, İzmir’de ve Ege Bölgesinde son derece önemli bir ihtiyaca hızlı şekilde cevap verebilmek olacak. Bunun için bütün aşamalarda yer almaya dikkat ediyor ve bütün süreci titizlikle kontrol ediyoruz. Hastanemiz, aynı zamanda iş kazaları sonrası ortaya çıkan kritik zaman kayıplarını da önlemeyi hedefliyor çünkü bizim için öncelikte her zaman insan hayatı yer alıyor. Yüksek risk gurubunda olan ya da iş güvenliğinin ve sağlığının son derece önemli olduğu iş alanlarda, bu hastanemizin daha da büyük bir sorumluluk üstleneceğine inanıyoruz” dedi.
REFERANS OLACAK
Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meslek Hastalıkları Hastanemizde yürütülecek faaliyetlerin ve bilimsel çalışmaların ilerleyen yıllarda, ülkemizin ulusal istihdam politikalarının belirlenmesinde referans noktaları teşkil edeceğini de düşünüyoruz. Bizler, öğretim ve araştırma faaliyetlerinde olduğu kadar kamusal sorumlulukları bulunan bir kurumuz. Dolayısıyla iktisadi hayatımızın dinamiklerinin ihtiyaçlarına çözümler üretmeyi; hem işveren hem de çalışan açısından bu tür projeleri hayata geçirmeyi önemsiyoruz. İki yıl içinde hastanemizi açmayı planlıyoruz. Bu noktada işbirliklerine devam edeceğiz” dedi
BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZACAĞIZ
Törende konuşan ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, “Bu protokol, İzmir’imizin ne kadar farklı bir şehir olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bu farkındalığı yaratan başta Rektörüm olmak üzere, Aliağa Belediye Başkanım ve Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Saip Tiryakioğlu’na teşekkür ediyorum. İzmir’in, Ege’nin, Türkiye’nin, dünyanın sayılı bir hastanesi olacak. Sağlığın ne kadar kıymetli olduğu bu dönemde daha da iyi anladık. Bazı farkındalıkları yaratmak hepimizin görevi, her şeyi devletten beklememek gerekir. Burada bir başarı öyküsü yazacağız” ifadesinde bulundu.
REKTÖR HOTAR’A TEŞEKKÜR
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise şunları söyledi: “Ülkemizin önde gelen üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesinin mezunu olarak Rektörümüzün öncülüğünde ülkemiz için önem arz eden bir projeye daha imza atıyoruz. Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi önemli bir misyon üstlenecek. Bu hastanenin ülkemizin önde gelen sanayi şehirlerinden biri olan Aliağa’da yapması bize büyük bir mutluluk ve onur verdi. Desteğini baştan beri esirgemeyen Sayın Rektörümüze ve ALOSBİ yönetimine Aliağa halkı adına teşekkür ediyoruz”