İş’te Yol Haritam

1.303

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen ‘Kişisel Gelişim ve İş’te Yol Haritam’ seminerine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 350 kişilik Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı Konferans Salonu’nda yapılan semineri yaklaşık 500 öğrenci izledi. Yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti belirten Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, gençleri kariyer yolunda desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘Kişisel Gelişim ve İş’te Yol Haritam’ semineri öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin ilk bölümünde dijital kimlikten profesyonel özgeçmiş hazırlamaya, beden dilinden imaj yönetimine kadar geniş çerçevede teorik bilgiler verilirken, ikinci bölümünde ise mülakat ortamları uygulamalı olarak anlatıldı. Seminerde öğrencilerle birlikte olan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, salonun doluluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İş Kulübünün kariyer basamaklarını tırmanırken gençlerin her zaman yanında olacağını belirten Kabak, “Ben de sizler gibi bu fakülteden mezunum. 1988 yılında ayak bastığım bu fakülteden mezun olduktan sonra kariyer yolculuğumda şuan bulunduğum noktaya geldim. Kariyer basamaklarını sağlam, emin ve hızlı adımlarla çıkmanızı diliyorum” diye konuştu.

Kariyer planlaması yapan öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarına katkıda bulunmak amacıyla bu semineri düzenlediklerini belirten DEÜ İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Avni Egeli, “Biz bir eğitim kurumu olarak nitelikli işgücü yetiştirmek için elimizden geleni sizler adına yapmaya çalışıyoruz. İleride gireceğiniz iş alanlarında potansiyelinizi, verimliliğinizi arttırmaya yönelik olarak bu tür eğitim, seminer ve toplantıların çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle İŞKUR ekibine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

DOĞRU CV

İş ararken en önemli adımın doğru CV hazırlamak olduğunu söyleyen İş Kulübü Lideri Erkay Özdemir, “İş ararken doğru hazırlanmış bir cv başarı oranını arttıracaktır. CV hazırlarken meslek olarak öğrenci yazmak büyük hata. Mutlaka yapmak istediğiniz mesleği yazın. Böylece işverenler adayları listelerken siz de dahil olursunuz. Kişisel özelliklerinizi 3. şahsın ağzından yazmak daha doğru olacaktır” dedi.

MÜLAKATTA YAPILAN HATALAR

İletişim konusuna değinen İş Kulübü Lideri Harun Yılmaz ise beden dilinin dünyanın en eski iletişim yöntemi olduğunu hatırlatarak, “Mimikler, vurgu, tonlama, kelime seçimi de iletişimi zenginleştirir. Bunun yanında duruş da önemlidir. Yapılan araştırmalara göre doğru duruş sergilemeyenlerin yüzde 33’ü işe kabul edilmemiş. Hiç gülmeyenlerin yüzde 38’i elenmiş. Tokalaşmanın etkisi de yüzde 26. Göz temasını doğru kurmayanların yüzde 38’i elenmiş” diye konuştu. Görünüşün bir tavsiye mektubu niteliğini taşıdığını belirten Yılmaz, giyimden oturmaya, ellerin pozisyonundan duruşa kadar her detayın iş görüşmesine etki edeceğini anlattı. Teorik eğitimin ardından uygulamalı mülakat ile son bulan seminere katılanlar sertifikalarını İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak ve İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Avni Egeli’nin elinden aldı.

İlgili Yazılar