İzmir İl Emniyet Müdürü AŞKIN, DEÜ’lülerle Buluştu

1.298

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri ile ‘Kamu Düzeni ve Toplumsal Yaşam’ başlıklı konferansta bir araya geldi. Huzuru sağlamak için yaptıkları çalışmalardan ve uygulamalarından bahseden Aşkın, toplumlar için güven duygusunun önemli olduğunu, toplumsal yaşamın ve hatta ekonominin dinamiklerinin güven duygusuyla doğrudan ilişkili olduğunu anlattı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen ‘Kamu Düzeni ve Toplumsal Yaşam’ konulu konferansa katılan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kurum mensuplarıyla bir araya gelerek kamu düzeni hakkında açıklamalarda bulundu. Konferansa, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Zeynep Sibel Algan, İzmir Belediye Başkan Vekil Mustafa Özuslu, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İzmir Sahil Güvenlik Komutanı SG Albay Mete Çağlar, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, dekanlar, müdürler, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan DEÜ Rektörü Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bilimi gerçek hayatla buluşturmayı önemseyen bir kurum olduğunu vurgulayarak, “Bizler, toplum hayatımızı güçlendirecek; kamu düzenini oluşturacak bütün unsurları bilim ile destekleyeceğiz. Milletimizin ve ülkemizin geleceğinin, bizleri bugüne getiren değerlerimizden kopmadan, güven, huzur ve istikrarla inşa edilmesini arzuluyoruz” diye konuştu.

AŞKIN İZMİR’DE ASAYİŞİ ANLATTI

Geniş katılımla gerçekleştirilen konferansta İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kamu düzeninin tesisi ve korunması hakkında bilgiler verdi. İzmir’in dünyanın en güvenli kentleri arasında yer aldığından bahseden Aşkın, hayata geçirdikleri asayiş uygulamaları hakkında konuştu. Aşkın, terörle ve uyuşturucuyla mücadelelerinin devam ettiğini, bu konuda kendilerine iletilen en ufak ihbarları bile özenle not alarak haritalandırdıklarını söyledi. Uyuşturucu satılan noktaları tek tek tespit ettiklerini ve zehir tacirlerine göz açtırmamaya kararlı olduklarını anlatan Aşkın, gençleri de bu konuda uyardı.

DEZAVANTAJLILARA YARDIM ELİ

Hüseyin Aşkın, güvenliği tesis ederken asayiş uygulamalarının yanı sıra toplumu sosyolojik olarak da ele aldıklarını söyledi. Toplumda fark yaratmak adına projeler hayata geçirdiklerini, dezavantajlı bireylerin meslek sahibi olabilmeleri için yerel idarelerle işbirliği yaptıklarını ifade etti. Toplumların refahının, bireylerin mutluğu ve güven duygusuna bağlı olduğunu, bu duygunun toplumsal yaşamı ve hatta ekonomiyi etkilediğini söyleyen Aşkın, ancak bu güvenin tesis edilmesinin, iyi organize olmuş, etkin iletişim kabiliyetine sahip kolluk kuvvetlerinin varlığı ile mümkün olabileceğini ifade etti. Konferansın son bölümünde söz alan öğrenciler, emniyet teşkilatının daha iyi anlaşılması noktasında bu tür etkinliklerin son derece faydalı olduğunu dile getirdiler.

İlgili Yazılar