MİNİK DEÜ’LÜLERİN GURUR VEREN BAŞARISI

204

Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) bağlı Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları’nda eğitim gören ve bu yıl LGS-2023’e katılan 34 öğrencinin yüzde 62’si, 440-500 puan aralığını yakalayarak büyük bir başarıya imza attı. Minik DEÜ’lüler ile gurur duyduklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Emeklerinin karşılığını alan öğrencilerimiz ile gurur duyuyoruz. Bu sonuç, yüksek standartlarda eğitim veren; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri ile fark yaratan okulumuzdaki başarının tesadüf olmadığını ortaya koydu. Öğrencelerimizi, öğretmenlerimizi ve ailelerimizi kutluyoruz” dedi.

İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin sayılı eğitim kurumları arasında yer alan ve Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Özel 75. Yıl Eğitim Kurumları, minik mensupları ile yeni bir başarıya daha imza attı. Bu yılki Liselere Geçiş Sınavı (LGS)-2023’e katılan 34 öğrencinin yüzde 62’si, 440-500 puan aralığını yakalayarak; temel eğitim hayatlarında gurur verici bir sonuç daha elde etmiş oldu. Ortaya çıkan tablodan mutluluk duyduklarını ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Emeklerinin karşılığını alan öğrencilerimiz ile gurur duyuyoruz. Bu sonuç, yüksek standartlarda eğitim veren; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri ile fark yaratan okulumuzdaki başarının tesadüf olmadığını gösterdi” diye konuştu. Bu tablonun arka planında; ciddi bir hazırlık döneminin olduğunu kaydeden Rektör Hotar, “Temel eğitim hayatında bir üst aşamaya geçmek her öğrenci için özverili çalışmayı, sabretmeyi ve disiplinli olmayı gerektiriyor. Bunların yanı sıra öğrenciler, donanımlı öğretmenlere, eğitimcilere ve okulun kapsamlı imkânlarına da ihtiyaç duyuyor. Bunların hepsi, ailelerin de desteği ile süreci oluşturuyor ve başarıyı getiriyor. Biz de okulumuzda bunu sağlıyoruz” ifadesinde bulundu.

ÜNİVERSİTEYE GİDEN YOL

Temel eğitim aşamasında elde edilen her bilginin yükseköğretime geçişte öğrencilere kolaylık sağladığını ifade eden Rektör Hotar, “Okuma yazma ile başlayan bu süreç, temel bilgilerin ve alışkanlıkların kazanılması ile devam etmekte; sonrasında ise bilimsel perspektifin zihinde oluşması ile taçlanmaktadır. Dolayısıyla burada, öğrencilerin eğitimlerine odaklanmak önem taşımaktadır. Okul yönetimimiz, Montessori eğitim yaklaşımını benimsediğimiz okulumuzda, minik evlatlarımızın en iyi koşullarda eğitim almalarını sağlarken; onların uluslararası etkileşimli eTwinning projeleri gibi küresel networklere katılmalarını da teşvik etmekteyiz. Çünkü başka kültürleri tanımanın, yabancı dil bilmenin, iş birliği yapmanın küçük yaşta kazanılması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu bağlamda evet LGS, bizim için bir adım ancak küresel ve büyük düşünmek ilk hedefimizdir. Bu yüzden de sıcak bir ortamda hem bu yaklaşımı hem de DEÜ’lü olma ayrıcalığını minik öğrencilerimize aşılamaktayız. Üniversiteye giden yol da bize göre buradan başlamaktadır” dedi.

DEĞERLERİMİZE BAĞLIYIZ

Kurumsal değerlere de vurgu yapan Rektör Hotar, “Öğrencilerimizin LGS’de elde ettikleri bu puanlar, doğru yolda ilerlediklerini gösteriyor. Okulumuzun üniversitemizin içinde yer alan yerleşkesi ve fiziki imkanları ise evlatlarımızın hayallerindeki mesleğe ve kariyere uluşmalarında önemli bir motivasyon aracı oluşturuyor. Biz, puanları ne olursa olsun, her öğrencimizle gurur duyuyoruz. Yeter ki, akla, bilime, milli ve manevi değerlerimize bağlı kalsınlar; Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsesinler; yenilikçi fikirlerin ve projelerin peşinden koşsunlar. Biz, okulumuzda, muhakeme yeteneği yüksek, bilgili, vicdan ve öngörü sahibi insanları topluma kazandırmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da bu yolda devam edeceğiz. Sınava giren bütün öğrencilerimizi kutluyor; onların üzerinde emeği olan öğretmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlgili Yazılar