ÖDEMİŞ DEVLET HASTANESİ HİZMETE AÇILDI

3.150

Başbakan Binali Yıldırım, Ödemiş Devlet Hastanesi Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, İzmirlilerle birlikte olmaktan gurur duyduğunu, memlekete gerçekleştirilen her eserin kendilerini daha çok üretmeye ve daha çok yatırım yapmaya sevk ettiğini, hizmet aşkını artırdığını belirtti.

Ödemiş Devlet Hastanesi Açılış Töreni’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti hükümetleri döneminde sağlık sektöründe büyük hizmetler yapıldığını ifade ederek, “15 yıl içinde yatak sayısını 18 binden 108 bine çıkardık. 481 olan acil servis sayısını 2 bin 137’ye, 600 olan ambulans sayısını 4 bin 921’e çıkardık. İşte hizmetin adı bu. Artık vatandaş hastaneye gitmeden randevu alabiliyor. Avrupa’nın tamamından daha fazla altıncı seviye dijital sağlık hizmeti veriyoruz. Yenidoğan taramalarına 5 yeni tesis daha ilave ettik. Bebeklerimiz için çocuklarımız için dünyada ilk kez karekod destekli aşı takip sistemini hayata geçirdik. Engelsiz sağlık iletişim merkezi ile engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişimindeki bütün engelleri ortadan kaldırdık. Biz sizlerle gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

AŞILAR TÜRKİYE’DE ÜRETİLECEK

Yıldırım, sağlıkta Teletıp Sistemini hayata geçirdiklerini, artık Ödemiş’te çekilen bir tıbbi görüntünün ülkenin her yanında görüntülenebildiğini, ambulansta çekilen EKG’yi hekimlerin aynı anda yorumlayabildiğini anlattı. Tetanos, difteri gibi aşıların artık 2019’dan itibaren Türkiye’de üretileceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “İlaç sektöründe attığımız adımlarla 6 milyar liralık tasarruf sağlayacağız. Yerlileştirme projesiyle bugün tüketilen her kutu ilacın yüzde 80’ini kendimiz üretiyoruz. Tıbbi cihaz, görüntüleme cihazı üretimi ile ilaç üretimi ile birlikte yerli sanayimize 6 milyar 900 milyon katkı sağlamış olacağız. Böylelikle ilaç sanayimizin biyoteknoloji ürünlerinde bir global üs haline geleceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

EGE BÖLGESİ’NDE İLK SUDA DOĞUM  MERKEZİ

Yaptıkları hizmetlerle vatandaşın yaşam kalitesini artırmayı amaçladıklarını anlatan Binali Yıldırım, Ödemiş Devlet Hastanesi’nin de bu amaçla hizmet vereceğini aktararak, “Sizlere daha güzel hizmet sunmak için şu hastaneyi inşa ettik ve bugün de hizmete açıyoruz. İzmir Ödemiş Devlet Hastanemiz eski haliyle 11 bin metrekare alana sahipti, yeni açacağımız Ödemiş Hastanesi 32 bin metrekare alana sahip muhteşem bir hastane oldu. Ödemiş’in önceki hastanesinden tam 3 kat daha büyük. Hayırlı, uğurlu olsun. Hastane 52 milyona mal oldu, helal olsun. Yeni hizmet binası ile yatak sayısı da 1 yataklı 2 yataklı böylece toplam 300 yatağa sahip. Yoğun bakım yatak sayısı 26’dan 36’ya, ameliyathane sayısını 6’dan 8’e, doğumhane sayısı 3’ten 6’ya yükseldi. Ayrıca yeni hastanede Ege Bölgesi’nde İzmir’de bir ilki de gerçekleştiriyoruz, Suda Doğum Merkezi bile kurduk bu hastanede. Palyatif bakım merkezinde faaliyete geçecek hastanede 62’si uzman hekim, 8’i diş hekimi olmak üzere toplamda diğer sağlık çalışanları ile 257 kişiye iş ve aş imkanı var. 335 yardımcı sağlık çalışanı var, 29 idari personel var. 233 de hizmet yoluyla çalışan olacak.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının ardından, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ile birlikte kurdela keserek hastane açılışını gerçekleştirdi.

BİLGİLERİMİZİ HASTANENİN KULLANIMINA SUNACAĞIZ

Heyetle birlikte Ödemiş Devlet Hastanesini inceleyen DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, modern tarzda ve teknolojik imkanlarla donatılmış bir hastane olduğunu belirterek, “Böyle bir tesisin İzmir’de özellikle Ödemiş ilçesinde yapılması nedeniyle Hükümetimize çok teşekkür ediyoruz. Hastane gezimizde gördüm ki Endüstri 4.0 bu hastanede uygulanmış, hastanenin birimleri arasındaki geçişlerde sensör sistemleri kullanılmış, bilgiler tek merkezde toplanacak şekilde sistem kurulmuş. Bu sistemi biz de üniversitemizde uyguluyoruz. Bu teknolojinin bir hastanede uygulanması bizi mutlu etti. Tire Devlet Hastanesi’ne de önümüzdeki günlerde Başhekimimiz ve ekibimizle bir gezi düzenleyeceğiz. Hem oradaki sistemi inceleyeceğiz, hem de kendi hastanemizde uyguladığımız sistemleri tanıtarak karşılıklı bilgi ve teknoloji transferi yapacağız. Aynı durumu Ödemiş Devlet Hastanesi için de yapabiliriz. Hastanemizde yoğun bilgi birikimi var, bu bilgileri hastanelerin kullanımına sunmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

İlgili Yazılar