ÖYP’LİLERDEN ANLAMLI TEŞEKKÜR

2.874

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik’in girişimleriyle daimi kadroya geçirilen ÖYP’li genç akademisyenler, düzenledikleri programda Rektör’e ve üniversite yönetimine teşekkür etti. Törende konuşan Rektör Vekili Çelik, alın teri ve emekle elde edilmiş hakkı hiçbir zaman lütuf olarak sunmadıklarını, ÖYP’li akademisyenlerden de çok şey beklediklerini söyledi.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında görev yapan ancak 2016’da çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türkiye’deki diğer meslektaşları gibi geçici kadroya atanan Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ)’ndeki ÖYP’li akademisyenler, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve üniversite yönetimine daimi kadroya atanmalarındaki destekleri nedeniyle teşekkür programı düzenledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM)’nde gerçekleştirilen ve DEÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit ile çok sayıda akademisyenin katıldığı etkinlikte konuşan Rektör Vekili Çelik, gelinen noktadan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek; alın teri ve emekle elde edilmiş hakkı hiçbir zaman lütuf olarak sunulamayacağını söyledi.

Yaşanan süreci dikkatle ele aldıklarını aktaran Çelik, “ÖYP’li meslektaşlarımız, konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ederken; kadrolarla ilgili üniversitemizde nasıl bir uygulamanın yapılacağını heyecanla bekledi. Sonuçta bu konu, hem hassas hem de üzerinde titizlikle durulması gereken yaklaşımları gerektiriyordu. Biz de bunu yaptık” dedi.

ÜNİVERSİTELERE ÖRNEK OLDUK

Üniversite yönetimi olarak konuyu mevzuatlar çerçevesinde titizlikle incelediklerini kaydeden Çelik, “Sonuçta bizler, çözüm ürütmek için göreve gelmiştik ve keyfi uygulamalara da asla izin vermeyecektik. Böylece ÖYP’li mensuplarımızın mağdur olmayacağı; devletimizin de mevzuatlarla bize gösterdiği sınırlarda ne yapabileceğimizi araştırmaya başladık. Yaptığımız değerlendirmeler neticesinde genç meslektaşlarımıza, hakları olanı verdik. Bu yaklaşımımız, Anadolu’daki 40’tan fazla üniversiteye ilham oldu ve onlar da bizi takip etti” diye konuştu.

AİLEMİZE SAHİP ÇIKARIZ

Dokuz Eylül’ün bilimin akıl ve yüksek ideallerle bir araya geldiği, vicdani kanaatlerin özgürce dile getirildiği, köklü bir aile olduğunun altını çizen Çelik, “Bu kurumun her mensubu, bizim bir parçamız, bizim bir yüzümüzdür. Bu nedenledir ki biz, ailemize her zaman sahip çıkar; ona değer katan her ferdin hakkını kendimizinki gibi koruruz. Biz, alın teri ve emekle elde edilmiş hakkı, hiçbir zaman lütuf olarak kimseye sunmayız” ifadesinde bulundu.

ÇALIŞMALARINIZI TAÇLANDIRIN

Daimi kadroya geçen ÖYP’li genç bilim insanlarından daha üretken olmalarını da isteyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz gereğini yaptık. Sıra sizde. Aldığınız eğitimin sonunda ortaya koyduğunuz eserinizi, patentle, kitapla ya da başka bir bilimsel çalışmayla taçlandırmanızı diliyoruz.”

TEŞEKKÜR İÇİN 100 FİDAN

ÖYP’li akademisyenler adına bir konuşma yapan DEÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Araş. Gör. Çiğdem Tepe, bu süreçte kendilerine destek veren başta Rektör Vekili Çelik olmak üzere üniversite yönetimine teşekkür etti. Tepe, bu kararın alınması ve anlamlı bir anı bırakmak için Rektör Vekili Çelik adına Ege Orman Vakfı’nın Tire’de yapmakta olduğu ağaçlandırma çalışmasına 100 adet fidan bağışında bulunduklarını aktardı. Tepe, konuşmasının ardından sembolik fidan sertifikasını Rektör Vekili Çelik’e hediye etti. Programda ÖYP hakkında kısa bir sunum yapan DEÜ ÖYP Koordinatörü Prof. Dr. Kadriye Ertekin ise DEÜ’nün konuyla ilgili yaptığı çalışmaları ve istatistikleri paylaşarak; yürütülen çalışmalardan ötürü üniversite yönetimine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Rektör Vekili Çelik, ÖYP’li genç akademisyenlere aidiyet duygusunu güçlendirmek adına rozet takarak, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlgili Yazılar