PROF. DR. AHMET UĞUR YILMAZ GÜNDÜZ TEDAVİ MERKEZİ YENİLENDİ

995

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesinde hizmet veren Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz Gündüz Tedavi Merkezi baştan aşağı yenilendi. Aynı anda tedavi gören hasta sayısının yüzde 72 artırıldığı merkezde hastalar için yeni muayene alanları oluşturuldu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesinde hasta memnuniyetini artıracak çalışmalara her geçen gün yenilerini eklediklerini ifade ederek, “Yenilediğimiz bu merkezimizin yeni dönemde de hastalarımıza şifa; dertlere deva olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi bünyesinde hizmet veren Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz Gündüz Tedavi Merkezi yenilendi. DEÜ 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde yer alan tedavi merkezinin yenilen haliyle hizmete girmesi nedeniyle gerçekleştirilen tören, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve üniversite mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 milyon liraya mal olan yenileme işlemi ile merkezde aynı anda tedavi görecek hasta sayısı yüzde 72 oranında artırılmış oldu.

Törenin açılışında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi deyince akıllara ilk gelenlerden birinin DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi olduğunu belirterek, “Doğal olarak hastanemizden beklentiler artıyor ve sağlık alanındaki başarılarımızla dünyanın dikkatini çekiyoruz. Biz de yönetim olarak mesaimizin büyük bir bölümünü Araştırma Uygulama Hastanemize, Tıp Fakültemize ayırıyor; sağlıkta yaptığımız öncü çalışmalara yenilerini eklemek için çaba sarf ediyoruz. Örneğin geçen ay kendi Oksijen Üretim Merkezimizi kurduk. Oksijenin kilogramını 6 liraya alırken şimdi 1,5 liraya mal etmeye başladık. Biz bir kamu kurumuyuz ve devlet üniversiteyiz. Bu güzel yatırımlarımızın hastalarımıza şifa olması için hep birlikte el ele vermiş durumdayız. Araştırma Üniversitesi olmamızla birlikte gün geçtikçe daha da başarılı işlere imza atacağız. Hasta memnuniyetini artırarak ve çalışanlarımızın koşullarını iyileştirerek ülkemize hizmete devam edeceğiz” dedi. 

HASTALARIMIZA ŞİFA OLMASINI DİLİYORUZ

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ne sahip olduğunu ve Araştırma Üniversitesi misyonuyla çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Rektör Hotar, “Rektörlüğümüz, sağlık alanındaki çalışmalara ve projelere özel önem veriyor. Bu noktada hastanemize yaptığımız yatırımlar aynı zamanda kentimize ve ülkemize kazanım teşkil ediyor. Azimle çalışarak ülkemiz ve milletimiz için yol olmaya devam ediyoruz. Merkezimizi yenileyerek hem hastalarımıza ve hasta yakınlarına hem de sağlık çalışanı arkadaşlarımıza, konforlu bir ortamın sunulması sağlamış olduk. Merkezin kurulmasında ve geliştirilmesinde önemli rolü olan merhum hocamız Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz’ı rahmetle yâd ediyor; yenilediğimiz bu merkezimizin yeni dönemde de hastalarımıza şifa; dertlere deva olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan ise DEÜ’nün sağlık alanında bir marka olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özcan, hastaların güncel tedavi yöntemlerine ulaşması için çalıştıklarını belirterek, “Dokuz Eylül Üniversitesi sadece İzmir’de değil, hem ulusal hem uluslararası alanda güncel kanser tedavisi için araştırma çalışmalarını sürdürüyor. Başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar olmak üzere Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz’ın adını taşıyan bu merkezimizin yenilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tedavisini üstlendiğim tüm hastalarım ve onların yakınları adına kamu için yatırım yapan herkese şükranlarımı sunuyorum. DEÜ, kimliğini sürdürmeye, sağlık marka değerini artırmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.

MERKEZDE NELER YAPILDI?

Kemoterapi ünitesini de içeren merkezdeki yenileme işlemleri üç ay gibi kısa bir süre içinde tamamlandı. Yaklaşık 2 milyon liraya mal olan tadilat kapsamında; 900 metrekare kullanım alanı olan kemoterapi ünitesinin tavanı, duvarları, döşeme kaplamaları, elektrik ve mekanik tesisatı baştan aşağı yenilendi. Ayrıca merkezde, hastalara ve özel gereksinimi olan vatandaşlara yönelik olarak 6 adet lavabo ve 3 adet muayene odası oluşturuldu. Yine hastaların konforlu şekilde beklemelerini sağlamak için mevcut alan genişletildi ve hastaların kapalı mekânda muayene sıralarını beklemeleri sağlandı. Proje kapsamında kemoterapi ünitesindeki tedavi salonunun kullanım alanı 250 metrekareden 400 metrekareye çıkarıldı. Böylece aynı anda tedavi gören hasta sayısı, % 72 oranında artırılarak 29’dan 50 kişiye yükseltildi.

İlgili Yazılar