ULUSLARARASI DOKTORLAR DERNEĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

1.324

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, yardıma muhtaç olan insanların sorunlarını üniversite olarak daima önemsediklerini kaydetti. Çelik, “İnsanlık adına atılan her adım, bizim esas faaliyet alanımızı oluşturur. Bugün, Afrin’de sağlık hizmetini arayan küçük bir çocuğun derdi; insanlık ve bilim adına bizim meselemizdir” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu coğrafyalarda ve afet bölgelerinde yaşayan insanların yanında olmayı kendisine görev edinen Uluslararası Doktorlar Derneği (Alliance Of International Doctors –AID) üyelerinin konferansına ev sahipliği yaptı. DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, AID Genel Başkanı Uzman Dr. Mevlit Yurtseven ile AID Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz ile çok sayıda akademisyen ve Tıp öğrencisinin katıldığı etkinlikte derneğin işleyişi ve dünya çapında yaptığı faaliyetler anlatıldı.

DEÜ olarak, insana dair ne varsa, bilim adına bunu sahiplenmeye ve desteklemeye gayret ettiklerini belirten DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Biz sadece araştırma yapan, bilim üretin, eğitim veren bir yükseköğretim kurumu değiliz. Biz, aynı zamanda her gün binlerce insana şifa dağıtan; sorunlara çözüm üreten; sosyal hayatı zenginleştiren ve en önemlisi sizler gibi değerleri yetiştirmeyi kendine hedef seçen bir kurumuz. Bu noktada insanlık adına atılan her adım, bizim esas faaliyet alanımızı oluşturur. Bugün, Afrin’de sağlık hizmetini arayan küçük bir çocuğun derdi; insanlık ve bilim adına bizim meselemizdir” dedi.

KATKI KOYMAYA HAZIRIZ

Rektör Vekili Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanların yaşam standartlarını yükseltecek; acil tıbbı yardımdan kalıcı ve koruyucu sağlık hizmetlerine; sağlık eğitiminden psikososyal desteğe kadar birçok unsuru alanında uzman bilim insanlarımızla ele alıyoruz. Bunlara uygun araştırmalar yürütüyor; projeler ortaya koyuyoruz. Dolayısıyla dünyanın neresinde olursa olsun afet ve kriz bölgelerinde; acil müdahale, sağlık ekiplerinin sevk ve idaresi; tıbbı malzemelerin temini konusunda elimizden gelen katkıyı koymaya da hazırız. Gönül esasına göre çalışan hekimlerimize teşekkür ediyoruz. Onlar tüm dünyaya örnek olan bir çalışmanın parçası oluyorlar.”

İZMİR’DEN BİR EL UZANSIN

AID Genel Başkanı Uzman Dr. Mevlit Yurtseven, gönüllülük esasına göre, dünyanın birçok coğrafyasında çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Uluslararası derneği sadece doktorlardan değil sağlık çalışanlarından oluşan, sosyal çalışmacılar ve diğer meslek grubundakilerle yürüyen bir harekettir. Yardıma muhtaç insanlara herhangi bir karşılık beklemeden elimizdeki imkanları vermeye gayret ediyoruz. Afet bölgelerine mümkün olduğunca hızlı ulaşmaya çalışıyoruz. Bunu iyilik olarak değil görev olarak görüyoruz” dedi. Derneğin dünyaya açılan bir pencere niteliğinde olduğunu anlatan Uluslararası Doktorlar Derneği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz da, “Bu dernekle dünyaya açılan gözümüz oldu. Bu gönüllülük hareketine İzmir’den bir el ulaşsın istiyoruz. İnsan sağlığını ilgilendiren birçok alanda dünyanın birçok yerine sağlık yardımı eğitimi, kriz bölgelerine gitme, sağlık taramaları gibi çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz. Tamamen gönüllü doktor, eczacı hemşire gibi sağlık ordusuyla yapmaya çalışıyoruz. Bütün bu alanlarda gönüllü ve profesyonellere ihtiyacımız var. Biz sadece ön açmaya ve el ele tutuşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İlgili Yazılar