DEÜ KİTAP OKUMA FARKINDALIĞI ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

1.424

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Üniversite Senatosu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve üst yönetimi, Merkez Kütüphanede kitap okuma etkinliği düzenledi. Burada konuşan Çelik, “Biz okursak, öğrencilerimiz de okur. Onlara örnek olmalıyız” dedi. Dokuz Eylül Üniversitesi her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphaneler Haftası kapsamında örnek bir etkinlik düzenledi. Üniversite yönetimi, senato, yönetim üyeleri ve akademisyenler Buca Tınaztepe Yerleşkesi Merkez Kütüphanede bir araya gelerek kitap okudular.

Ülkemizde kitap okuma alışkanlığının çok az olduğunu kaydeden DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Bu gelecek nesillerimiz için ciddi bir problemdir” dedi. Kitap okuma alışkanlığını artırmak adına yapılan tüm çalışmalara üniversite olarak destek verdiklerini anlatan Çelik, “Kitap okuma sevgisinin az olması Türkiye’nin kanayan yaralarından biridir. Biz de bu sevgiyi ortaya çıkarmak adına bir etkinlik düzenlemek ve gençlerimize örnek olmak istedik. Üniversite yöneticileri ve hocalarımızla birlikte kitap okuma farkındalığı oluşturmak için bu etkinliği düzenledik. Hedefimiz öğrencilerimizin kitapları daha çok sevmesi, daha çok okuması. Biz kitap okursak, öğrencilerimiz daha çok okur” dedi.

KİTAP BİR REHBERDİR

Kitap okumayı çok sevdiğini ve sorunları aşma noktasında kitaplardan faydalandığını aktaran Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlkokuldan bu yana kitap okuyorum ve bugünlere gelmemde çok faydasını gördüm. Yaşadığım problemleri aşma noktasında kitaplardan faydalandım. Öğrencilerimizin de kitap okumasını, konularını ayırt etmeden onlardan faydalanmalarını istiyorum. Geleceklerini inşa ederken onlara görünmez rehber olacaklarına inanıyorum.”

DİJİTAL KÜTÜPHANE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kütüphanede oluşturulan sistem ile kitapların dijital ortama aktarıldığını belirten Prof. Dr. Erdal Çelik, “Öğrencilerimiz kütüphanemizdeki kitaplara kolayca erişebiliyor. Çok zengin bir altyapımız var. Kitaplara açık erişim ile dijitalleşme konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca üniversitemizde 13 kütüphane birimi bulunmaktadır. Toplam alanı 19 bin 637 metrekare olan kütüphanemizde aynı anda toplam 2 bin 336 kişi faydalanabiliyor. Kütüphane sistemimize 70 bin 777 lisans ve ön lisans öğrencisi, 8 bin 77 yüksek lisans öğrencisi, bin 364 doktora öğrencisi, 2 bin 803 akademik personel ve bin 978 idari personelimiz aktif kullanıcı olarak kayıtlıdır. Bu kullanıcıların tamamına kütüphanelerimiz açık. Buraya gelip kitaplarını okuyabildikleri gibi, evlerinde de okuyabilirler. Akademisyenlerimiz bilimsel çalışmalarında kaynak olarak kullanacakları kitaplara buradan erişebiliyorlar. Kütüphanenin dijitalleşmesi tamamlandığında daha kolay şekilde erişim sağlanmış olacak” diye konuştu.

İlgili Yazılar