DEÜ’DE ORTAK MEZUNİYET HEYECANI

9.408

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 2019-2020 Akademik yılında dereceyle mezun olan öğrencilere Ortak Mezuniyet Töreni düzenlendi. Törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Kariyer yolculuğuna odaklanan gençlerimiz için üniversitemiz, birçok fırsatı sunan bir bilim merkezidir. Özünde bu sorumluluk duygusu bizleri motive etmekte; hocalarımıza ve mesai arkadaşlarımıza güç ve moral vermektedir” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından, 2019-2020 Akademik yılında üniversitenin çeşitli Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarından dereceyle mezun olan öğrenciler için “Ortak Mezuniyet Töreni” düzenlendi. Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen tören Dokuz Eylül Üniversitesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. DEÜ Konservatuvarından derece ile mezun olan öğrencilerin dinletisi ile başlayan törende, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını dereceyle bitiren öğrencilere; eğitim gördükleri bölümlerin yöneticileri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bu yıl ortak mezuniyet programının COVID-19 salgını nedeni ile bazı tedbirler uygulanarak düzenlendiğini ve önlemleri sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin öğrencilerinin hayallerindeki mesleğe sahip olmalarına öncelik verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Kariyer yolculuğuna odaklanan gençlerimiz için üniversitemiz, birçok fırsatı sunan bir bilim merkezidir. Özünde bu sorumluluk duygusu bizleri motive etmekte; hocalarımıza ve mesai arkadaşlarımıza güç ve moral vermektedir. Üniversitemizin farkı da temelde buradan kaynaklanmaktadır çünkü ortak geleceği tesis etme arzumuz, bizleri yatırım yapmaya teşvik etmekte; üniversitemizin yeni kazanımlarını gerçekleştirme heyecanını artırmaktadır. Bugüne kadar birçok projeyi birlikte hayata geçirdik; başarılara ve ilklere imza attık. Üniversitemiz ve kentimiz adına birçok yeniliği öğrencilerimizin, hocalarımızın, mesai arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Kiraz’da Veteriner Fakültesini de açtık, Diş Hekimliği Fakültemizin resmi kuruluşunu da gerçekleştirdik. Aliağa’da Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesinin temelini attık, ulusal ve uluslararası işbirliği protokolleri imzaladık. Lisans ve lisansüstü yeni eğitim programları açarken üniversitemize yeni tesisler de kazandırdık. Küresel COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında bölgesel vazifeler üstlendik; COVID-19 Tanı Merkezi’ni kurduk. Bu süreçte engelsiz üniversite ödülünü de kazandık; sağlık alanındaki çalışmalarımız sayesinde dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girmeyi de başardık. Bütün bunlar, üniversitemizin geçmişten gelen köklü mirasına sahip çıkma; bilim odaklı vizyonumuzu sürdürme arzumuzun bir sonucuydu. Bunu gerçekleştirdik” dedi.

EN BÜYÜK ESERİMİZ; ÖĞRENCİLERİMİZ

Bugün mezun olacak öğrencilerin yetiştirilmesinde en çok payın öğretim üyelerinin olduğunu belirten Hotar, “İnsanlık olarak büyük bir sınavdan geçtiğimiz şu günlerde, öğretim ve araştırma faaliyetlerimizin aksamaması adına büyük bir özveri ile çalıştınız. Gösterdiğiniz sabır ve anlayış sayesinde eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz, mezunumuz olarak geleceğe bir adım daha attılar. Bu noktadaki hakkınız ödenmez; bunu içtenlikle söylüyorum. Bana göre bir bilim insanının başarısı, sadece akademik makale ve yayın sayısı ile ölçülemez. Bunlar elbette gerekliliklerdir ancak esas mesele, akla ve bilime inanan; muhakeme yeteneği yüksek; insiyatif alabilen; çözüm bulan insanları topluma kazandırmaktır. Bunu yapacak kişi ise öncelikle bilim insanıdır. O yüzden bir bilim insanının en büyük eseri, yetiştirdiği öğrencileri olmalıdır. Sonuçta hepimiz ardımızda yüksek idealleri, insani değerleri, bilimsel fikirleri geleceğe taşıyacak önce öğrencileri sonra eserleri bırakmakla yükümlüyüz. Bu olmadan akademiden söz etmemiz de mümkün değildir. O yüzden öğrencisi, hocası ve yöneticisi olduğum üniversitemde, üzerimde emeği geçen ve benim gibi birçok insanı yetiştiren hocalarıma; şu anda da öğrencilerimizi yetiştiren değerli meslektaşlarıma teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim” diye konuştu.

AİLENİZE TEŞEKKÜR EDİN

Dokuz Eylül Üniversitesinden dereceyle mezun olmaya hak kazanan öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bizleri izleyen arkadaşlarınızla birlikte üniversitemizden mezun olacak ve yeni bir yolculuğa yelken açacaksınız. Öncelikle hepinizi yürekten kutluyorum. Gerçekten takdir edilecek bir gayretle bu süreci tamamladınız. Belki mesleğinizi icra etmek belki de uzmanlık alanınızın dışında bir işle uğraşmak için heyecanla yanımızdan ayrılacaksınız. Ben bundan sonra da üniversitemizi temsil edeceğinize ve bizleri gururlandıracağınıza inanıyorum. Ancak geldiğimiz noktada bir bilim insanı ve büyüğünüz olarak, sizlere birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Üniversite diploması, mesleğinizi yapmanız için sizlere verilmiş bir yetki ya da yeterlilik belgesidir. Bundan fazlası değildir. Bunu özellikle vurguluyorum çünkü büyük beklentiler içinde hayal kırıklığı yaşamanızı istemiyorum. Gelecekle ilgili planlarınızın gerçekleşmesini gönülden diliyorum ancak hayatın olumsuzlukları yüzleşmek zorunda kalırsanız, sakın ola moralinizi bozmayın. Dostluklar kurmak, hayatı paylaşmak her şeyden önemlidir. Yaşınız ilerledikçe çevrenizde güveneceğiniz insanların sayısının daha fazla olmasını isteyeceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Hiçbir şekilde vicdanınızın önünü set çekmeyin; aklınızı da asla birilerine emanet etmeyin. Bilgisi ve tecrübesi olan insanlardan yararlanın; bilgisizliği gurur yapmayın. Doğaya sevin; kainatın muhteşem yaratılışında mutlak bir düzen olduğuna inanın. Sizleri bugünlere getiren ailenize veya sevdiklerinize de lütfen teşekkür edin. Onların emekleri, hayal ettiğiniz dahi ötesinde olabilir. Sizleri koruyup kollayan aziz milletimize, şehitlerimize ve gazilerimize şükran borcunuzun olduğunu da asla unutmayın. Bu duygularla bilimin yolunda ilerlemeniz temenni ediyorum.  Sizleri seviyoruz; yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

 

Ortak Mezuniyet Töreni öğrencilerin keplerini havaya atmaları sonrasında toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

 

İlgili Yazılar