DEÜ’DEN YÜZME SPORUNA DESTEK

3.374

Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye Yüzme Federasyonu  ve İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında, yüzme sporunun yaygınlaştırılması ve milli sporcuların medikal testlerinin değerlendirilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Yapılan protokolle ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyatları için hazırlanan sporculara da bu desteğin  daha sıklıkla sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

Türkiye’nin marka yükseköğretim kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi, örnek bir çalışmaya daha imza atarak yüzme sporuna destek olmak için kolları sıvadı. Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye Yüzme Federasyonu ile İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle yüzme sporunun yaygınlaştırılması, sporcuların akademik ve bilimsel açıdan desteklenmesi konusunda mutabakata varıldı. Söz konusu protokolle ayrıca; Yüzme Milli Takımında yer alan sporcuların medikal testlerinin değerlendirilmesi ve 2020 Tokyo Olimpiyatlarına hazırlanan sporculara da bu desteğin  daha sıklıkla sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

Üniversitenin Alsancak’taki Rektörlük binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, spora ve sporcuya her zaman destek vereceklerini söyledi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu  ile milli takımda yer alan sporcu ve antrenörlerin de hazır bulunduğu toplantı da konuşan Rektör Vekili Çelik, “Biz, eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra; kültür, sanat ve spor alanındaki çalışmalara da büyük önem veriyoruz. Üniversitemiz, birçok alanda olduğu gibi sporda da birçok başarıya imza atmış bir kurum. Bizler de köklü mirasımızdan aldığımız güçle yüzme sporu adına yeni bir açılım yapmak amacıyla bu protokolü imzaladık” dedi.

Anlaşmaya varılan konuların yüzme sporu için stratejik öneme sahip olduğunu belirten Rektör Vekili Çelik, “Bu protokoldeki öncelikli amacımız tabi ki, yüzme sporunun yaygınlaşmasını ve gelişmesini sağlamak. Bu noktada sporcularımızı, antrenörlerimizi ve velilerimizi akademik ve bilimsel açıdan destekleyeceğiz. Federasyonumuz ve Spor İl Müdürlüğümüz ile ortak projeler hazırlayacak; özellikle de Yüzme Milli Takımında yer alan sporcularımızın medikal testlerinin değerlendirmesi aşamasında işbirliği yapacağız. Bu önemli, çünkü Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyatlarından çok şey bekliyor. Dolayısıyla buraya katılacak sporcularımızla da bu desteklerin daha sık yapılması için görüş birliğine vardık” Ayrıca Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) ‘ni hayata geçireceğiz” diye konuştu.

İNOVATİF YAKLAŞIMI BENİMSEYECEĞİZ

Yüzme sporunda kullanılan cihazlarla ilgili projeler de yürütecekleri bilgisini veren Rektör Vekili Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde; yüzme sporunun ihtiyaç duyduğu alanlarda bu süreci kullanmamız gerekiyor. Bunun için gerekli altyapıyı zaten oluşturduk. Spor Bilimleri Enstitüsü’nü kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Yine nano teknolojilerle sporcularımızın kullanacağı malzemelerin kalitesini artırmaya çalışacağız. Antrenmanlarla ilgili süreçleri dijital ortama aktaracağız. Hedefimiz, Endüstri 4.0’ın aktif ve etkin kullanıldığı bir yapı oluşturmak.

Şunu belirtmem gerekir ki “yetenek avcılığı merkezi” ve “performans ölçüm merkezi” kurmayı hedefliyoruz. Böylesi önemli bir protokolü hayata geçirilmesi için bir araya gelen herkese ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Toplantı sonrasında Rektör Vekili Çelik, Başkan Yalçın, Müdür Uslu,  milli sporcu ve antrenörleri basın mensuplarına tanıttı. Bu protokol kapsamında 7 yaşındaki Bade Tenikler, ilk öğrenci olarak Rektör Vekili Çelik tarafından kaydedildi.

Antrenörlerimizin CV'leri

İlgili Yazılar