DOKUZ EYLÜL TIP FAKÜLTESİNİN GURUR GÜNÜ DEÜ TIP’DA 40. YIL ÇOŞKUSU

2.522

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 40. Kuruluş yıldönümü, düzenlenen bir törenle kutlandı. Yoğun ilginin olduğu etkinlikte konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Tıp Fakültesinin DEÜ’nün ana damarlarından biri olarak, 40 yıldır insanlara umut olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi’nin 40.  Kuruluş yıldönümünü, düzenlenen bir törenle kutladı. Fakültenin konferans salonunda idari ve akademik personelin yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen program, halk oyunları gösterisiyle renklenirken fakülte tarihini anlatan video izleyenlerden beğeni topladı. Fakültede 15. ve 30. yıllarını tamamlayan akademik ve idari personele ‘teşekkür’ plaketlerinin de verildiği etkinlikte konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Tıp Fakültesinin DEÜ’nün ana damarlarından biri olarak, 40 yıldır insanlara umut olduğunu söyledi.

DEÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal ve Genel Sekter Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit’in de hazır bulunduğu programda konuşan Çelik, “Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olarak bilim dünyasına ve insanlığın geleceği adına hizmet etmek için aralıksız çalışıyoruz. Bunu yaparken de akıl ve mantığı bir arada kullanıyor; ilkelerimizden asla ödün vermiyoruz. Büyük bir ailenin güçlü bireyleri olarak bizler, her sabah yeni bir güne umutla başlıyor; geçmişten aldığımız birikimlerle dikkatlice rotamızı çiziyoruz. Tıp Fakültemiz ise bu ailenin ana damarlarından biri olarak, 40 yıldır yetiştirdiği hekimleriyle insanlara umut oluyor” diye konuştu.

AKILLI HASTANE MODELİ

Tıp eğitimi metodolojilerine daha fazla ağırlık vereceklerini kaydeden Çelik, “Önümüzdeki dönemde birçok çalışmayı hayata geçirecek; eğitimde Endüstri 4.0 kavramına öncelik vereceğiz. Bu sayede sanal eğitim ve elektronik fakülte konusunda çalışmalar yapacağız. Etkin öğrenmeyi sağlamak için üç boyutlu animasyonlar oluşturacağız. Yapay zekayı kullanacak; anlık veriler elde edeceğiz. Böylece Endüstri 4.0’ı tıp eğitim süreçlerine uygulayarak akıllı eğitimi ve akıllı hastaneyi hayata geçireceğiz. Bu hedeflerimizden bazılarını yürüttüğümüz çalışmalarla hayata geçirdik ve ilk örneklerini merkez laboratuvarımızda başlattık” diye konuştu.

EVRENSEL SAĞLIK HİZMETİ VURGUSU

Fakültelerinin kurulduğu günden bu yana birçok önemli dönemeci geride bıraktığını kaydeden DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle, “Fakültemiz bir kurum için inanılmaz bir değişim ve dönüşüm göstererek bugünlere geldi. Ülkemizin her yönüyle gelişmiş ve yaşamak için ilk sıralarda tercih edilen kentlerinden biri olan İzmir’de, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmışlığa ve temsil yeteneğine sahip olan fakültemiz, eğitim ve araştırma faaliyetlerindeki önemli altyapılarından biri olan hastanesiyle birlikte nitelikli insan gücü olan hekimleri sağlık alanına kazandırıyor. Bunu yaparken toplumumuza da yüksek kalitede ve evrensel nitelikte sağlık hizmeti veriyor” dedi.

İNSANA DOKUNMAK GEREKİYOR

Üniversite hastanesinde birçok değişim ve dönüşümün yaşadığını vurgulayan DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer ise Endüstri 4.0 olmak üzere birçok konuya önem verdiklerini belirterek, “Yine de her şeyin makineleşmemesi gerektiğini düşünüyorum. Biz, hekimler olarak önce insana dokunmalıyız ve bunu öğretmeliyiz. Meslek hayatımda benim gördüğüm en önemli şey hastasına dokunan hekimin iyi olduğudur. Bugüne kadar bizlere destek olan öğretim üyelerimize ve çalışanlarımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TESADÜF DEĞİL

Mezunlar Derneği adına konuşan Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu ise bu etkinlikte olmaktan onur duyduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Kurulduğu günden bu yana binlerce başarılı hekimi başarıyla yetiştirmese tesadüf değildir. Fakültenin binlerce harika öyküsü var. Bu kurumun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.” Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi ve plaket sunumu ile tören sona erdi.

İlgili Yazılar