REKTÖR HOTAR’DAN GİRİŞİMCİLERE ‘MİLLİ ÜRETİM’ VURGUSU

1.165

DEÜ tarafından düzenlenen ‘BAMBU 6. Dönem Demoday Etkinliği’nde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Üniversite olarak girişimcilere ve girişimci ruha sahip olan insanlara destek vermeyi amaçladıklarını söyledi. Hotar, “Milli ve yerli üretim anlayışı ile son yıllarda ciddi bir değişim süreci başlatan ülkemizin sizin gibi sosyal ve iktisadi kalkınmaya destek veren girişimcilere ihtiyacı var” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü himayesinde; Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) işbirliğinde ‘BAMBU 6. Dönem Demoday Etkinliği’ düzenlendi. Rektörlük 15 Temmuz Şehitler Salonu’ndaki etkinlikte BAMBU 6. Dönem girişimcileri, gerçekleştirdikleri proje ve fikirlerini katılımcılara sundular. Önceki dönemde çalışmalar yapan girişimciler de projelerde gelinen son durumu anlattılar.

Açılışta konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, akademi dünyasının saygın markalarından olan Dokuz Eylül’ün, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanında, kamu hizmetini de başarıyla yerine getiren bir yükseköğretim kurumu olduğunu söyledi. DEÜ’nün iktisadi hayatın kalkınmasını sağlayacak girişim ve girişimcileri desteklediğini vurgulayan Rektör Hotar, “Başta DEPARK ve DETTO olmak üzere; 60 araştırma ve uygulama merkezini bünyesinde barındıran üniversitemiz, BAMBU Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi sayesinde birçok fırsatı, girişimlere ve iş dünyamıza doğrudan sunmaktadır. BAMBU, girişimcilerimize fikirlerini hayata geçirilmesinde yardımcı olmakta; iş modeli geliştirmekten üretime fikri mülkiyetin lisanslanmasından şirketleşmeye kadar birçok aşamada destek sağlamaktadır” dedi.

5 DÖNEM, 170 GİRİŞİMCİ

BAMBU’nun, Hızlandırma Programı başlığı altında bugüne kadar 5 dönemde 170 girişimcinin eğitim ve destek almasını sağladığını kaydeden DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, “6. Dönem DEMODAY etkinliğinde eğitimlerini tamamlayan 27 girişimcimiz jüri önünde projelerini sundular. Projeleri başarılı bulunan girişimcilerimiz, bir sonraki aşama olan BAMBU Ön Kuluçka Programına geçmeye hak kazanacak. Bu sürecin sonunda kazanan ya da kaybeden yoktur. Burada sadece, fikirlerin nasıl daha iyi organize edilip edilemeyeceği; bunların ticari olarak gerçekleşip gerçekleşemeyeceği keşfedilecektir. Bizler için öncelikli olan girişimcilerin ve girişimci ruha sahip olan insanların kazanılmasıdır” dedi.

MİLLİ ÜRETİM VURGUSU

Rektör Nükhet Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aranızda savunma sanayi, sağlık teknolojileri, malzeme, makine, kimya, giyilebilir teknolojiler, enerji, elektrik-elektronik ve yazılım alanlarında proje üretenleriniz bulunuyor. Ülkemizin sosyal ve iktisadi kalkınmasındaki en önemli itici güç sizin gibi girişimcilerle olacaktır. Milli ve yerli üretim anlayışı ile son yıllarda ciddi bir değişim süreci başlatan ülkemizin sizin gibi değerlere ihtiyacı vardır. BAMBU programımız, özgün model ve yaklaşımların öğrenilmesinde ve ihtiyaç duyulan yetkinliklerin kazanılmasında sizlere yardımcı olmayı hedefliyor. Sizler, bu duyguya sahip bireyler olduğunuz ve hayallerinizin peşinde koştuğunuz için buradasınız. Hepinizi kutluyorum” diye konuştu. 

‘DÖNÜŞÜMÜ YÖNETENLER BAŞARILI OLACAK’

DETTO Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Selim de, Türkiye’nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisinde, değişimi algılayan ve dönüşümü doğru yönetenlerin rekabetçi ve avantajlı bir hale geleceğini söyledi. Selim, “Türkiye bu süreçte kendi yol haritasını hayata geçirerek, teknolojide öncü ülkelerinden birisi olmayı hedeflemektedir. Bambu Girişimcilik Programlarının etkili bir şekilde sürdürülebilirliğinin sağlanmasında DEPARK ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisinin tecrübesi, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin güçlü araştırma altyapısı güvence oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘BAMBU 6. Dönem Demoday Etkinliği, ödül programı ile son buldu.

İlgili Yazılar